Usa de garaj perfecta pentru siguranta masinii

Garajul poate fi uneori o solutie costisitoare pentru proprietarii de masini. Totusi necesitatea acestuia este evidenta in special in ziele de astazi, cand locurile de parcare sunt o reala problema de care ne izbim constant. Alegerea de a ne construi un garaj inclus in casa sau ca o anexa este deci justificata. In momentul in care demaram aceasta actiune este bine totusi sa apelam la un specialist.

 

Usa de garaj sectionala nu trebuie vazuta ca pe un lux ci ca pe o protectie oferita masinii noastre. Protejarea masinii de temperaturile extreme, de furtunile violente de vara sau de hoti, transforma aceste usi de garaj in elemente foarte importante.

 

Aspectul estetic al usii este si el la fel de important, mai ales cand vorbim despre garajele care sunt incluse in constructia casei. Toti ne dorim o usa de garaj sectionala sigura realizata dintr-un material rezistent, care are un sistem de inchidere automatizata. Acest tip de automatizari porti este extrem de eficient si practic atunci cand ne grabim sau cand nu dorim sa ne dam jos din masina. Telecomanda ne scuteste de orice fel de efort fizic si nici nu este nevoie sa folosim niciun fel de lacate pentru a deschide sau inchide usa de garaj.

 

Sistemul este simplu si foarte practic fiind totodata la indemana oricui. Pentru siguranta masinii noastre si a propriei persoane este indicat sa alegem usi de garaj sectionale rezistente imbunatatite cu acest sistem automatic. Acestea sunt realizate din panouri tip sandwich otel-spuma poliuretanica-otel cu grosime de 40 mm.

 

Cateva sfaturi utile :

– orice garaj trebuie sa fie prevazut cu 2 zone de acces : usa de garaj si o usa pietonala

– de evitat pentru zonele casnice usi pietonale incastrate in usa de garaj

– de evitat inaltimile mari, pentru a nu arata a usa de service; la fel sunt greu de manevrat pentru varianta manuala

– dimensiuni aproximative propuse : latime 2700-3000, inaltime 2100-2300 mm

– in cazul in care usa de garaj se regaseste pe fatada principala, datorita suprafetei destul de mari pe care o ocupa, alegeti impreuna cu arhitectul o culoare care sa se integreze in designul de ansamblu al cladirii

– pentru garajul aflat la demisol sau subsol, in functie de panta, mariti in consecinta inaltimea usii

– in fata usii de garaj trebuie prevazuta o rigola de preluare apa pluviala

– mare atentie la adancimea garajului, recomandam minim 5000 mm

 

Este recomandat ca si poarta de acces in curte sa fie automatizata, firma SORAL oferind beneficiarilor posibilitatea ca din aceeasi telecomanda sa actioneze ambele produse.

 

Pentru cei care doresc cost optimizat, ar trebui inca de la inceput sa proiecteze golul usii de garaj sectionale conform cu dimensiunile standard oferite de firma SORAL.

Lasă un comentariu

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.