Tipuri de usi de intrare

Usile de intrare reprezinta o parte importanta a unui imobil. Acestea trebuie sa fie dimensionate in mod corespunzator si realizate din materiale de calitate, astfel incat sa ofere siguranta.

 

Cei mai multi profesionisti din domeniu sunt de parere ca usile de intrare trebuie sa fie durabile si estetice in acelasi timp. Orice locuinta este construita pentru a dura si asa trebuie sa fie si partile sale. Usile de intrare sunt utilizate constant, se confrunta cu conditii externe precum soare, vant puternic, furtuni, ploi etc., motiv pentru care trebuie sa fie cat mai rezistente.

 

Materialele ar trebui sa ajute usile de intrare sa treaca testul timpului. Din acest motiv, expertii dezvolta diferite tipuri de materiale pentru a produce usi de intrare cat mai solide si rezistente, care pot face fata oricaror conditii meteo. Producatorii combina materiale pentru a realiza usi cat mai durabile, pentru utilizari atat rezidentiale, cat si comerciale. Mai jos va invit sa trecem in revista variantele constructive cunoscute si uzitate frecvent sau mai putin frecvent:

USI de INTRARE LEMN

Sunt optiunea numarul 1 pentru resedintele unde cerintele principale sunt calitate, design, durabilitate si rezistenta. Puteti alege din zeci si sute de modele. Se recomanda ca razele solare sa nu ‘cada’ pe usa.

USI de INTRARE LEMN PLACAT cu ALUMINIU

In plus fata de usa de intrare din lemn, ofera:

– lipsa mentenantei

– paleta de culori pentru exterior nelimitata

– la interior lemnul poate fi natur

Datorita aspectelor de mai sus, este solutia perfecta pentru resedintele moderne cu design unicat

 

USI de INTRARE din METAL

Solutie constructiva foarte des intalnita la casele din Romania. Datorita proprietatilor termice scazute, nu sunt recomandate a fi montate la exterior pe teritoriul Romaniei. Sunt pretabile pentru apartamente. Iar partea ca sunt rezistente la efractie…echiparea pentru standardul RC2 costa in jur de 600-700 euro, deci usa completa ar trebui sa coste minim 1500 euro.

USI de INTRARE din ALUMINIU

Datorita rezistentei mecanice buna, combinat si cu proprietati termice acceptabile (vezi profile cu bariera termica, clasa RMG minim 2.1) sunt solutia perfecta pentru zone de acces cu trafic mediu spre mare regasite la: institutii, scari de bloc etc

USI de INTRARE din OTEL

Asigura cea mai mare rezistenta mecanica, dar si cea mai mica rezistenta termica. Solutie pretabila pentru zone de acces cu trafic mare sau pentru dimensiuni agabaritice.

 

USI de INTRARE din PVC

Solutie constructiva foarte des intalnita la casele din Romania, dar si la intrarile de bloc !!! Daca se respecta cataloagele tehnice ale furnizorilor de materii prime, reiese un produs cu proprietati termice bune, respectiv rezistenta mecanica buna. Termenul de livrare pentru materiile prime este de aproximativ 40-50 zile. Dar merita asteptarea daca doresti o usa la un pret rezonabil, termica si solida.

Pentru oricare varianta nu trebuie neglijate alte aspecte foarte importante si anume :

– configuratia; in nici un caz usi in 2 canaturi, ambele mobile

– echiparea cu broasca semi-automata (sa prezinte si functie de zi) sau automata

– maner tragator  la exterior; la usile de trafic bine ar fi ca ambele manere sa fie tragatoare

– clasa de securitate dorita si anume RC1, RC2 sau RC3

– oricare din usi trebuie protejate fata de intemperii, ori prin montarea mai retrasa fata de fatada ori prin realizarea unui acoperis

– cei mai pretentiosi beneficiari sa nu uite de sistemul finger print care ofera nenumarate avantaje

Usa de intrare constituie partea esentiala a unei case, fiind primul lucru pe care il observa vizitatorii. De aceea, o usa eleganta, conceputa pentru a crea o prima impresie buna, este foarte importanta.

Va asteptam la showroomul SORAL pentru a vizualiza modele frumoase de usi de intrare.

Lasă un comentariu

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.